COMUTARE DE LA ȘLEFUIRE MANUALĂ LA CEA AUTOMATIZATĂ

Chiar și atunci când este înarmat cu cele mai noi instrumente, șlefuirea manuală este o sarcină dificilă, repetitivă, și consumă timp. În același timp, oamenilor le este greu să îndeplinească sarcini de șlefuire în mod constant pe tot parcursul unei schimburi, ceea ce duce la probleme de control al calității.


Aceste probleme fac din șlefuire o sarcină ideală pentru soluțiile automate de șlefuire, care vor îmbunătăți consistența și calitatea. Dar ce factori trebuie să aveți în vedere atunci când vă gândiți mai întâi să investiți într-un sistem de șlefuire robotizat?

Concentrați-vă asupra aplicației

În primul rând, este important să vă concentrați asupra unei sarcini specifice de șlefuire manuală pe care doriți să o automatizați. Descompuneți procesul în părțile sale constitutive și luați în considerare care elemente ar putea fi automatizate. Repetați acest proces pentru diferite sarcini de șlefuire și veți avea un set util de criterii cu care să lucrați atunci când vine vorba de evaluarea opțiunilor dvs. de automatizare. Alte întrebări care trebuie luate în considerare în această fază includ: Aveți nevoie de lucrări de șlefuire grele? Veți lucra la un tip de produs sau la loturi mixte? Cât timp și câte resurse sunt dedicate în prezent sarcinilor de șlefuire manuală?

Înțelegeți opțiunile dvs.

În timp ce roboții depășesc performanța oamenilor atunci când vine vorba de sarcini de șlefuire, nu uitați că nu toate soluțiile de șlefuire robotizate sunt la fel. Mașinile automate de șlefuit, de exemplu, sunt folosite de zeci de ani, dar sunt adesea scumpe, dificil de programat și au o amprentă mare. Deși este o potrivire dovedită pentru sarcini de șlefuire grele pe produse individuale în medii de producție în serie, mașinile de șlefuit automat rămân prea costisitoare și voluminoase pentru majoritatea companiilor mici și mijlocii.
Producătorii specializați vor avea nevoie de o soluție flexibilă care să poată fi setată rapid la diferite produse și sarcini de șlefuire și, în aceste cazuri, o aplicație de șlefuire colaborativă este adesea cea mai potrivită.

Constrângeri bugetare

Roboții industriali tradiționali pentru șlefuire specializate oferă performanțe excelente de șlefuire, dar sunt, de asemenea, scumpe și complicate de programat, necesitând instalarea unor integratori experți și codificatori de roboți, adăugând costuri și complexități suplimentare proiectului. Roboții colaborativi sunt mult mai accesibile decât cei tradiționali, făcându-i o potrivire bună pentru companii de toate dimensiunile și bugetele. Caracteristicile suplimentare ale soluțiilor de șlefuire colaborativă le fac o alegere rentabilă și convingătoare pentru o gamă largă de lucrări de finisare a suprafețelor.

Versatilitate

Mai ușoare și mai mici decât sistemele robotizate industriale tradiționale, soluțiile cu roboți colaborativ sunt ușor de instalat și de refolosit în alte scopuri. Amintiți-vă că nu toate soluțiile de șlefuire colaborative oferă aceleași performanțe, diferențele de funcționalitate, costul și utilizarea sunt totuși caracteristici importante. Poate sistemul să manipuleze diferite părți cu ușurință sau sunt implicate perioade de oprire și programare extinse? Sistemul de șlefuire este, de asemenea, capabil să facă față sarcinilor de curățare și lustruire? Poate aparatul de șlefuit să susțină atât geometriile plate, cât și cele curbe ale pieselor? Sistemul vine cu tot hardware-ul / software-ul și accesoriile de care aveți nevoie pentru a începe rapid și cu minimul de cost?

Siguranță

Siguranța este cheia majorității angajatorilor. În timp ce aplicațiile robotice tradiționale necesită cuști și protocoale extinse de siguranță, aplicațiile colaborative sunt concepute pentru o utilizare mai sigură în jurul oamenilor. Dacă sunteți în căutarea unei soluții automatizate de șlefuire care să fie folosită în imediata apropiere a lucrătorilor umani, atunci un sistem de șlefuire colaborativ este cea mai potrivită alegere.

Expertiză internă

Evaluează nivelul de expertiză internă în domeniul robotizări din unitatea ta. Resursele interne existente pot face față sarcinilor de programare a robotului? Câtă experiență are echipa ta cu operarea și întreținerea robotului? Câtă pregătire este necesară pentru a deveni competenți atât pentru robot, cât și pentru instrumentul de șlefuit? Programatorii experți de roboți vor trebui să fie chemați de fiecare dată când există o problemă cu sistemul?

Sistemele colaborative oferă un avantaj real aici, deoarece acestea sunt de obicei ușor de programat, așa că întrebați întotdeauna dacă o configurare poate fi operată de utilizatori cu fără sau puțină experiență robotică anterioară. Dacă compania dvs. se poate ocupa de programarea robotului (și de investiții hardware majore), ar putea avea sens să luați în considerare un robot industrial tradițional – sau o mașină de șlefuit automat – pentru procesele dvs. de șlefuire.

Șlefuitorul electric colaborativ

OnRobot a dezvoltat OnRobot Sander pentru a ajuta producătorii să configureze aplicații de șlefuire robotizate în cel mai simplu mod posibil și la cel mai mic preț posibil. Mașina de șlefuit OnRobot oferă calea cea mai bună la adoptarea automatizării șlefuirii. În ceea ce privește costul, ușurința în utilizare, performanța și versatilitatea, este un produs inovator care combină niveluri de utilizare fără precedent cu performanțe de șlefuire constante.

Proiectat pentru a elimina barierele de cost și complexitate adesea observate cu sistemele de șlefuire concurente, software-ul OnRobot Sander este ușor de utilizat și nu necesită experiență robotică anterioară pentru a funcționa. Funcțiile de ghidare manuală se adaugă la experiența de programare intuitivă, deoarece le permite utilizatorilor să programeze cu ușurință instrumentul de șlefuire, mutându-l fizic acolo unde doresc.

Este o soluție completă, livrată cu un instrument de șlefuit Plug & Produce, o varietate de materiale de șlefuire și lustruire standard, un software de programare ușor de utilizat, un senzor opțional de forță / cuplu și un schimbător de piese abrazive care permite comutarea automată între diferite granule de șlefuit fără intervenția operatorului. Mașina de șlefuit OnRobot oferă toate aceste caracteristici la un cost prietenos și nu necesită expertiză în domeniul robotizări pentru a-l opera.

În cazul în care aveți o aplicație de șlefuire/polișare și doriți să automatizați procesul, nu ezitați să contactați integratorul Dvs. Kovacs Trade Company!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *