Franka Emika PANDA – Cobot elegant de nouă generație

Panda, un robot industrial ușor de nouă generație care prezintă simțul inerent al atingerii și adaptabilitatea mecanică datorită senzorilor de cuplu situați la fiecare dintre cele 7 axe. Robotul a fost gândit cu grijă pentru a oferi, pentru prima dată, acces nerestricționat la robotică, prin instalarea ușoară și o paradigmă de programare vizuală în care aplicațiile sunt aranjate secvențial pentru a crea o sarcină robotică. O astfel de inovație perturbatoare în utilizare și tehnologie reduce costurile de automatizare și permite soluții flexibile și scalabile.
Panda se remarcă prin tehnologia și ușurința de instalare și programare.

Sensibilitate: fiecare axă este echipată cu senzori de cuplu de clasă integrată. La fel ca oamenii, Panda poate măsura forțe pentru a simți dinamic mediul înconjurător; datorită acestei caracteristici, sensibilitatea la forță poate fi utilizată de ex. detectează coliziuni și identifică obiecte și realizează cu succes sarcini de inserare în ciuda eventualelor inexactități sau defecte ale componentelor.


Conformitate: adaptabilitatea la mediu poate fi personalizată prin configurarea rigidității Panda la nivelul fiecărei articulații și peste orice direcții dorite. Aplicațiile care necesită o reglare continuă și extrem de precisă a forțelor împotriva suprafețelor precum urmărirea contururilor, lustruirea și inserarea – care sunt de obicei dificil de automatizat în mod eficient din punct de vedere al costurilor – devin ușor de realizat datorită acestei caracteristici.


Control și agilitate: controlul cuplului care decurge din decenii de cercetare garantează o funcționare lină și silențioasă a celor 7 axe, datorită cărora Panda se poate deplasa cu dexteritate în spațiul său larg de lucru (raza de 855 mm).

https://www.kovacstrade.com/franka-emika

Panda se potrivește cel mai bine atât producătorilor mici, cât și celor mijlocii care operează volumul de producție cu volum redus / mix mare, o condiție care necesită flexibilitate, de la configurarea noilor stații de lucru până la ajustarea frecventă a sarcinilor deja programate,
precum și întreprinderile emergente care intenționează să-și automatizeze sarcinile, dar nu au un know-how profund în domeniul roboticii, deoarece Panda garantează cel mai înalt grad de utilizare și programare ușoară.
În mod remarcabil, Panda este platforma ideală pentru a efectua cercetări și a testa de ex. algoritmi de control și mișcare, strategii de înțelegere, scenarii de interacțiune și învățare automată, datorită caracteristicilor sale tehnologice remarcabile și interfaței Franka Control Interface (FCI), care permite o conexiune bidirecțională rapidă la nivel scăzut la robot.
Având în vedere tehnologia, Panda reprezintă o potrivire perfectă pentru industria electronică sau 3C (informatică, comunicații și electronice de larg consum) în toate tipurile de aplicații implicate în aceasta (adică asamblare, lipire, manipulare, îngrijirea mașinilor, ambalare și testare a calității).
Controlul și testarea calității este o aplicație care este potrivită pentru Panda în toate tipurile de industrii (nu numai 3C, ci și Automotive, metale și prelucrare, materiale plastice și polimeri, mobilă și echipamente), deoarece aplicarea forțelor și manipularea sensibilă a componentelor sunt necesare în laboratoare de control al calității și teste.

01.04.2019 Hannover Messe 2019 – Angela Merkel and Franka Panda

În cazul în care sunteți interesați de Panda sau doriți informații suplimentare, nu ezitați să contactați integratorul Dvs. Kovacs Trade Company!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *